Zawnętrzny GPS do Palma - jaki ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • juhas77
    Drive
    • 2007
    • 72

Zamieszczone przez Sigma_74
    desmo, a u mnie tez sie tak da zrobić ?
    Nie ma problemu da się to zrobić w każdym MFD, większy problem to zmiana menu na polski.
    Na tą chwilę czekam na tłumaczenie pewnej instrukcji z niemieckiego na polski będę działał.
    Juhas
    Octavia Combi 1,9 tdi 110 KM, 2000 rok
    Suzuki RF 900 R, 145 KM, 1996 rok
  • sopel
    Classic
    • 2006
    • 31

Co jest ważne przy zakupie zewnętrznego modułu GPS do Palmtopa ?
    Lada moment będę miał DELL X51V i muszę jeszcze dokupić GPS, niestety nie wiem jakie parametry są istotne dla samego GPS.

Poradzicie cuś ?
    Sopel

Octavia Combi TDI

Komentarz

• Zibi
      Rider
      S_OCP Member
      • 2005
      • 491

Hello

Podstawa to dobry chipset - tutaj najlepsza opinie ma SirfStarIII, choc ja np mam RMFD i jest rownie dobrze
      Druga kwestia to bateria i zasilanie - czesc anten uzywa baterii Nokii i wtyczek jak do tych komorek, inne uzywaja wtykow miniUSB i pewnie znajda sie rowniez wynalazki z wlasnym standardem - generalnie liczy sie pojemnosc i dlugosc dzialania, no i wtyczka zasilajaca zgodna z tym co juz masz
      Ostatnia sprawa to sposob podlaczenia do PDA - jesli Bluetooth to fajnie jakby bylo 2.0

Pozdrawiam
      Zibi

PS. Iloscia kanalow sie nie przejmuj - do poprawnego dzialania wystarcza 3-4, a jak lapiesz 6 to juz jest wyczyn

Komentarz

• nico21
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 2640
        • Volkswagen

jaja ma tego GPS`a i spisuje sie swietnie. Zarówno ma moim MDA 3 jaki SE P910.

DACAR.team

Komentarz

• c0nn3ct
          Rider
          S_OCP Member
          • 2007
          • 680

Polecam ten odbiornik :

Super sprawa posiadam. Mały, super czuły, działa praktycznie w każdych warunkach, a działanie do 10h to dużo (zawsze do dyspozycji mamy ładowarkę samochodową) mniejszą wersja wyżej opisanego modelu 236 jest model 240 :
          http://allegro.pl/item205018742__blu..._f_vat_gw.html < mniejszych nie widziałem a osiągi te same co jego poprzednik 236. Naprawdę polecam te produkty. Super jakość za super cenę :lol:
          O1 AGR <- Była
          O2 '04 BKD "Praha"<- Jest
          OI RS <- Jest

Komentarz

Zamieszczone przez Zibi
            Podstawa to dobry chipset - tutaj najlepsza opinie ma SirfStarIII
            dokładnie tak , testowałem przed zakupem SirfII i nie wypadł pomyslnie
            Osobiście uzywam odbiornika RIKALINE GPS 6040 który współpracuje z MDA Vario.
            Plusem jest to że używam jednej ładowarki do dwóch urzadzeń,czas działania ok 11 godz, automatycznie sie wyłącza po 30 min, wymienna bateria w standardzie Nokii.
            Mogę go polecić z czystym sumieniem :wink: ,używam go od 6 m-cy.

Komentarz

• c0nn3ct
              Rider
              S_OCP Member
              • 2007
              • 680

SIRFII gubi satelity niekiedy miałem kiedyś antenę na SIRFII to wiem ... HOLUX'a GR-236 używam od ponad roku i SIRFIII super działa i też posiada baterie wymienna identyczna jak w nokii 3650
              O1 AGR <- Była
              O2 '04 BKD "Praha"<- Jest
              OI RS <- Jest

Komentarz

Pracuję...